Bezglutenowa tarta z zapiekanymi szparagami z jogurtowym sosem

Bezglutenowa tarta z zapiekanymi szparagami z jogurtowym sosem

Bezglutenowa tarta z zapiekanymi szparagami z jogurtowym sosem

Składniki: 170 g mąki z amarantusa 100 g mąki jaglanej 40 g mąki ryżowej 2 łyżki oleju kokosowego 0,5 łyżeczki soli 1 jajko 0,5 pęczka szparagów 1 jogurt naturalny  łyżki soku z cytryny 6 pomidorów suszonych garść jarmużu 1 awokado 0,5 łyżeczki gałki muszkatołowej pieprz, sól Przygotowanie: Do miski dodajemy mąki sól, olej kokosowy, jajko i wyrabiamy ciasto stopniowo dolewając wodę. Jeżeli zajdzie potrzeba można dodać więcej wody.  Foremkę smarujemy olejem kokosowym i  wylepiamy ci... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Łycha smaków

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.