Podsumowanie i wnioski z domowej produkcji octów.

Podsumowanie i wnioski z domowej produkcji octów.

Podsumowanie i wnioski z domowej produkcji octów.

Przyszedł czas na dokończenie czyli podsumowanie czerwcowego wpisu   wraz z wnioskami jakie mi się nasunęły w trakcie produkcji octu. Ocet różany .Nastawiłam 6 czerwca 2023r. Dodając odrobinę octu jabłkowego. Początek delikatnej fermentacji zaczęło się zauważyć już następnego dnia. W nocy z 7/8 czerwca  musiało być tak burzliwie w słoju, że część płynu wylądowała na podłodze :). Aby sytuacja się nie powtórzyła, słój wstawiłam do miski. Tak burzliwa fermentacja trwała do 15 czerwca. 16 czerwca płatki róż... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Leśny Zakątek

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.