Śledzie na słodko z cebulą i rodzynkami. Na świąteczny stół, na spotkania rodzinne i na co dzień. Składniki: 1 kg śledzia matjas, 1 duża cebula, 200 g rodzynek sułtańskich, 80 g przecieru pomidorowego, pół szklanki oliwy Przygotowanie: Śledzia moczymy w wodzie aby pozbyć się nadmiaru soli - przez godzinę, zmieniamy wodę i kolejne pół godziny. Odsączamy i kroimy na około 1 -1,5 cm kawałki. Cebulę kroimy w drobne piórka. Na oliwę wrzucamy cebulę, podsmażamy aż nam się zeszkli, dodajemy rodzynki oraz przecier...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...