Śledzie po kaszubsku

Śledzie po kaszubsku

Śledzie po kaszubsku

Filety śledziowe z czerwoną cebulą i marchewką, doprawione majerankiem, przecierem pomidorowym to świetna propozycja na zbliżające się Święta, ale także na imprezy - filet można przekroić na pół i powstają małe koreczki. Składniki: 4 filety śledzia matjas, 2 czerwone cebule, mała marchewka, 3 łyżeczki przecieru pomidorowego, szczypta cukru, pieprz czarny mielony, 2 łyżki majeranku, 2 łyżki oleju 4 małe wykałaczki Przygotowanie: Śledzia moczymy w wodzie, aby pozbyć się namiaru soli - zalewamy zimną wodą, od... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Lena Gotuje

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

21 najlepszych przepisów na śledzie na Święta, Sylwestra i Karnawał

Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.