Łosoś w sosie na bazie śmietanki 30%, z dodatkiem przecieru pomidorowego, czerwonej papryki i świeżego szpinaku. Składniki: 800 g filetu z łososia ze skórą, 200 g świeżego szpinaku baby, 200 ml śmietany 30%, łyżka masła, kawałek pora - ok 5 cm, papryka czerwona, łyżeczka przecieru pomidorowego, łyżeczka słodkiej papryki, sól, pieprz cytrynowy Przygotowanie: Z łososia delikatnie usuwamy skórę. Dzielimy na porcje - u mnie 8 sztuk. Posypujemy solą i pieprzem, Smażymy na mocno rozgrzanej patelni z dodatkiem masła ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...