Jajka faszerowane szpinakiem z dodatkiem sera i jogurtu. Pyszna, wiosenna propozycja przekąski, nie tylko na świąteczny stół. Składniki: 12 jajek M, ok 300 g mrożonego szpinaku, 150 g sera sałatkowego półtłustego, łyżka jogurtu, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, olej, natka pietruszki do dekoracji, Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo. Obieramy, kroimy na pół, wyjmujemy żółtka. Szpinak rozmrażamy, odsączamy z nadmiaru wody, wrzucamy na rozgrzaną patelnię z łyżką oleju. Dodajemy przeciśnię... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Dieta ta nie polega na zbytecznym głodzeniu się. Osoby na tej diecie mogą jeść nawet desery a zbędne kilogramy i tak lecą w dół.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...