Grzyby marynowane w occie

Grzyby marynowane w occie

Grzyby marynowane w occie

Podgrzybki marynowane w occie to kolejny sposóbna wykorzytanie zebranych grzybów.  Składniki: ok 1 kg podgrzybów kilka sztuk maślaków 2 szklanki octu 10% 6 szklanek wody, 1 1/3 szklanki cukru, 3 łyżki soli, ziarna pieprzu czarnego, ziele angielski, liście lauowe, ok 2 łyżeczek gorczycy Przygotownie: Grzyby oczyszaczmy i myjemy. Najlepiej wybierać mniejsze - jeśli są większe przeciąć na 2 - 3 części. Grzyby gotujemy ok 15 minut, po tym czasie powinny pojawić się tzw. burzyny. Nleży wtedy wylać wodę - pr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Lena Gotuje

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.