Ciasto warstwowe, bez pieczenia z malinami, na herbatnikach, masą budyniową i masą krówkową. Nie za słodkie, wysokie i proste w wykonaniu. ciasto na formę 25 x 35 cm Składniki: 2 opakowania po 200 g herbatników 2 budynie malinowe, 1 budyń śmietankowy, 1 150 ml mleka, 375 g masła, 6 łyżek cukru, 4 łyżki syropu malinowego, 3/4 dużego słoika dżemu porzeczkowego, 510 g masy krówkowej kajmak, 520 g malin świeżych Przygotowanie: Galaretkę malinową rozrabiamy w 750 ml wody - ostawiamy do całkowitego wystudze... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...