Pyszna, pachnąca, kruchutka szynka. Zabierzcie się za nią już 2 dni przed podaniem- musi poleżeć w marynacie Co nam trzeba? około 1,5 kg szynki surowej Marynata: 1,5 litra wody plus 5 łyżek chrzanu prawdziwego, 3 łyżki pikantnego ketchupu 2 zmiażdżone ząbki czosnku, 4 liście laurowe, 3 ziarenka ziela angielskiego i jałowca, 2 płaskie łyżki soli, łyżka słodkiej papryki dodatkowo : 4 łyżki lekkiego chrzanu np. śmietankowego czy z żurawiną i łyżka miodu łyżka majeranku Robimy! Zalewa: wszystkie składniki mieszamy z... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...Mama, żona, gospodyni.
Pracuję, a wolny czas dzielę między rodzinę i kuchnię.
Moja mała pasja, mój świat