
Pyszna, pachnąca, kruchutka szynka. Zabierzcie się za nią już 2 dni przed podaniem- musi poleżeć w marynacie Co nam trzeba? około 1,5 kg szynki surowej Marynata: 1,5 litra wody plus 5 łyżek chrzanu prawdziwego, 3 łyżki pikantnego ketchupu 2 zmiażdżone ząbki czosnku, 4 liście laurowe, 3 ziarenka ziela angielskiego i jałowca, 2 płaskie łyżki soli, łyżka słodkiej papryki dodatkowo : 4 łyżki lekkiego chrzanu np. śmietankowego czy z żurawiną i łyżka miodu łyżka majeranku Robimy! Zalewa: wszystkie składniki mieszamy z... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...
Mama, żona, gospodyni.
Pracuję, a wolny czas dzielę między rodzinę i kuchnię.
Moja mała pasja, mój świat