Za oknem zimowo, a zapach cynamonu to coś, co mi się zawsze kojarzy z zimową porą. Nie tylko na Święta. Takie szybkie ślimaczki umilą Wam smakiem i zapachem każdy dzień. Posłużyłam się gotowym ciastem, przez co robi się na prawdę szybko. Można i robić samemu ciasto, wiadomo, ale akurat zależało mi na czasie. Co nam trzeba? Opakowanie ciasta drożdżowego (ja kupiłam Henglein) 100g masła paczka cynamonu cukier trzcinowy 1 jajko Robimy! Ciasto rozwijamy. Smarujemy masłem na całości Posypujemy obficie cynamon... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Mama, żona, gospodyni.
Pracuję, a wolny czas dzielę między rodzinę i kuchnię.
Moja mała pasja, mój świat