Boczek w miodzie

Boczek w miodzie

Boczek w miodzie

Uwielbiam boczek. Wiadomo, nie jem całego na raz, ale cieniutkie plasterki są lepsze niż niejedna wędlina. Ten pachnie miodem…polecam! Co nam trzeba? kawałek boczku- wybierzcie jak najchudszy z cienką skórą (około 1,5 kg), 3 łyżki miodu – najlepiej gryczanego, ale sprawdzi się każdy 2 łyżki musztardy łyżeczka czosnku suszonego po pół łyżeczki soli, pieprzu i majeranku 1 łyżka oleju rzepakowego Boczek umyć, osuszyć. Ja nakłuwam leciutko widelcem. Mieszam składniki marynaty i nacieram porządnie. Odst... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Latosiowydom

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Sałatka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.

Czytaj dalej...

Autor

Kinga LatosińskaKinga Latosińska

Mama, żona, gospodyni.
Pracuję, a wolny czas dzielę między rodzinę i kuchnię.
Moja mała pasja, mój świat

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

boczek, wielkanoc, dania mięsne, wieprzowina, pieczony boczek

Inne przepisy z Latosiowydom

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.