Wywar z brązowego ryżu – azjatycka herbata
Wywar z brązowego ryżu – azjatycka herbata
Wywar z brązowego ryżu to popularny w Korei i Japonii napój, nazwany herbatą z brązowego ryżu ( 현미차 – ang. brown rice tea ). Podobno to on jest sekretem pięknej cery Koreanek, bo oprócz walorów smakowych, ma wiele właściwości zdrowotnych (patrz poniżej). Pije się go w dużych ilościach i rozmaitych wersjach. Można pić sam wywar, ale zwykle dodaje się do niego ulubioną zieloną herbatę oraz inne dodatki np. uprażony korzeń łopianu albo skórki z pomarańczy. Polecam na zdrowie Brązowy ryż stanowią ziarenka, k... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Lamarida.pl
Autor
Lamarida
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ryż, zupa
Inne przepisy z Lamarida.pl
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję