Penne razowe w sosie pomidorowym z serem ricotta i orzechami nerkowca

Penne razowe w sosie pomidorowym z serem ricotta i orzechami nerkowca

Penne razowe w sosie pomidorowym z serem ricotta i orzechami nerkowca

Czas przygotowania: 25 min. Porcja dla 4 osób Koszt przygotowania: 16,00 zł SKŁADNIKI: 500 g makaronu razowego penne 5 świeżych pomidorów 100 g serka ricotta 1 łyżka prażonych orzechów nerkowca 1 łyżka płatków parmezanu lub grana padano 1 cebula czerwona 1 ząbek czosnku szczypta oregano szczypta chilli świeża bazylia sól, pieprz PRZYGOTOWANIE: Na początku wstawiamy wodę na makaron. Pomidory myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Na oliwie przesmażamy posiekaną cebulę i czosnek. Dodajemy pokrojone pomi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu kulinarnyJa

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.