Jajecznica z grzybami leśnymi

Jajecznica z grzybami leśnymi

Jajecznica z grzybami leśnymi

Dziś coś bardzo prostego a zarazem smacznego czyli sezonowa jajecznica bo z leśnymi grzybami. Właściwie sezon na świeże grzyby już dobiega powoli końca więc wykorzystujmy je póki jeszcze są.  Jajecznica z grzybami leśnymi SKŁADNIKI: 4-5 świeżych grzybów (koźlarz czerwony lub podgrzybek) 1 cebula 1 łyżka smalcu 4 jajka  sól, pieprz 1 łyżka masła zielona cebulka   PRZYGOTOWANIE: Na roztopionym maśle ze smalcem podsmażamy drobno posiekaną cebulkę. Grzyby oczyszczamy  i kroimy na kawałki, ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.