Tagliatelle z owocami morza
Tagliatelle z owocami morza
Tagliatelle to klasyczny włoski makaron z rejonu Emilia-Romagna, robiony jest jak świeży makaron, idealnie nadaje się do sosów z wołowiny, cielęciny lub innych. Ja postanowiłam zrobić z owocami morza. Tagliatelle z owocami morza Składniki: - makaron Tagliatelle 250 g - opakowanie owoców morza 200 g - 1 - 2 pomidory - 5 dkg wędzonego boczku - oliwa z oliwek - natka pietruszki - sól - płatki chilli - 2 ząbki czosnku - łyżeczka soku z cytryny Przygotowanie: Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Bocze... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kulinarne życie
Autor
Izabela77
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
makarony, makaron, owoce morza, tagliatelle, chilli, boczek, makaron tagliatelle, wołowina, sosy, dania z makaronem, sos do makaronu, makaron smażony, boczek w sosie, sos chilli
Inne przepisy z Kulinarne życie
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję