Pasta paprykowa

Pasta paprykowa

Pasta paprykowa

Pierwszy raz spróbowałam tej pasty w Warszawie i tak mi posmakowała, że musiałam ją zrobić sama. Dzięki temu mam zapas na całą zimę, a przy tylu słoikach zawsze można komuś sprezentować. Jest idealna do kanapek i mięs. Pasta paprykowa Składniki: - 3 kg papryki - 2 główki czosnku - 1,5 szklanki oleju - 2 szklanki cukru - 0,5 łyżeczki chili - 3 płaskie łyżeczki soli - 3 słoiczki koncentratu pomidorowego - 1 szklanka octu - 1 op. bazylii - 0,5 op. oregano - 0,5 op. ziół prowansalskich - 5 liści laurowych Przygo... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne życie

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.