Pierniczki alpejskie z nadzieniem lub bez :)

Pierniczki alpejskie z nadzieniem lub bez :)

Pierniczki alpejskie z nadzieniem lub bez :)

 Składniki: (składniki na ok. 40 sztuk) (szklanka 250 ml) Mąka pszenna 500 g Miód 200 g Masło 125 g Żółtka 4 Białka 2 Śmietana 18 % 1/2 szklanki ( śmietana najlepiej w temperaturze pokojowej) Przyprawa do piernika 2 pełne łyżeczki Kakao 2 łyżki  Soda pełna łyżeczka Przygotowanie:  Śmietanę wyjąć z lodówki, aby osiągnęła temperaturę pokojową. Gdy śmietana się ogrzeje dodać sodę, wymieszać i odstawić. Do garnuszka wlewamy miód, dodajemy przyprawę do piernika. Całość zagotować, zdjąć z ognia i do... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.