Kręcone pączki koreańskie

Kręcone pączki koreańskie

Kręcone pączki koreańskie

 Składniki: (16 sztuk) (szklanka 250 ml) Mąka pszenna 3 szklanki  Mleko szklanka Drożdże 25 g Jajko Masło 40 g Cukier 3 łyżki Sól szczypta Do obtaczania : Cukier 5 łyżek + cynamon 1/2 łyżeczki Przygotowanie: Do miski wlewamy ciepłe mleko, rozkruszone drożdże, cukier, jajko, i roztopione lekko cieple masło. Całość wymieszać i odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsca na ok. 15 minut. Po tym czasie dodać sól oraz mąkę i wyrobić jednolite ciasto przez kilka minut. W razie konieczności podsypać ciasto... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody

Warto przeczytać

15 najlepszych przepisów na Tłusty Czwartek

Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.