Kotlety z kalafiora

Kotlety z kalafiora

Kotlety z kalafiora

Składniki: Kalafior ok. 1 kg Czosnek ząbek Mąka ziemniaczana kopiasta łyżka ( można zastąpić bułką tartą) Jajka 2 Koperek łyżka Natka pietruszki łyżka Sól Pieprz Przygotowanie: Kalafior podzielić na większe różyczki gotować w osolonej wodzie przez 15 minut. Następnie odcedzić dokładnie z wody. Kalafior przełożyć do miski i rozgnieść dokładnie do tłuczkiem do ziemniaków lub zblendować. Dodać jajka. mąkę, czosnek przeciśnięty przez praskę, dodać posiekany koperek oraz pietruszkę. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Wy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.