Kopytka - pyszny dodatek do obiadu
Kopytka - pyszny dodatek do obiadu
Składniki: (szklanka 250 ml) ( porcja na ok.70 sztuk) Ziemniaki ugotowane 500g Jajko Mąka pszenna szklanka Mąka ziemniaczana 2 pełne łyżki Przygotowanie: Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie i przecisnąć przez praskę. Dodać jajko oraz mąkę. Wyrobić ciasto. W zależności od ziemniaków mąki można podsypać więcej jeśli ziemniaki będą wodniste. Ciasto podzielić na mniejsze kawałki. Każdy kawałek rozwałkować w rulon grubości ok 2 cm. Pociąć na mniejsze kluski. Kopytka gotować we wrzącej osolonej wodzie na wol... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody
Autor
Kulinarne przygody
Gotuje bo lubię :)
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ziemniaki, kluski, ciasto, kopytka
Inne przepisy z Kulinarne przygody
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję