Jajka faszerowane szynką z dodatkiem chrzanu

Jajka faszerowane szynką z dodatkiem chrzanu

Jajka faszerowane szynką z dodatkiem chrzanu

 Składniki: Jajka 5 Szynka 150 g Szczypiorek 1/2 pęczka Majonez 2 łyżki Chrzan łyżeczka pełna  Sól Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo. Obrać, przekroić na pół i wyciągnąć żółtka. Żółtka rozgnieść widelcem, dodać posiekany szczypiorek, pokrojoną w kostkę szynkę.  Doprawić do smaku solą, dodać chrzan i majonez. Wszystko razem wymieszać. Przygotowanym farszem napełnić białka "z górką". Smacznego! Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.