Jajka faszerowane makrelą w sosie pomidorowym

Jajka faszerowane makrelą w sosie pomidorowym

Jajka faszerowane makrelą w sosie pomidorowym

 Składniki: Jajka 5  Makrela w sosie pomidorowym puszka 200 g Cebula Mała Sól Pieprz Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo, a następnie obrać. Cebulę obrać i pokroić w drobną kosteczką. Dodać makrelę z sosem pomidorowym. Za pomocą widelca rozgnieść makrelę i wymieszać z cebulą. Jajka przekroić na pół. Wyjąć żółtka i dodać je do makreli. Rozgnieść całość widelcem i wymieszać. Doprawić solą oraz pieprzem. Połówki białek napełnić farszem z makreli. Smacznego! Zapraszam was również do odwiedzania&nbs... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.