Faworki - Chrusty

Faworki - Chrusty

Faworki - Chrusty

Składniki: * 240 g mąki pszennej * 4 łyżki śmietany 18% * 3 żółtka * pół łyżeczki soli * łyżka octu * łyżeczka proszku do pieczenia * 1 l oleju * cukier puder do posypania Przygotowanie: W misce wymieszać mąkę, śmietanę, żółtka, sól ocet, proszek do pieczenia. Zagniatamy ciasto. Blat posypujemy odrobiną mąki. W całości rozwałkowujemy na cienkie ciasto ok 1-2 mm.  Ciasto pokroić najpierw na paski o szerokości ok. 3 cm a następnie na prostokąty lub romby.  Każdy kawałek naciąć na środku i przez nacięcie p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody

Warto przeczytać

15 najlepszych przepisów na Tłusty Czwartek

Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.