Składniki: Twaróg 1 kg ( użyłam z wiaderka) Jajka 6 Budyń śmietankowy 2 Olej 1/2 szklanki Mleko 350 ml Mąka ziemniaczana 1/2 szklanki (ok. 75g) Cukier 1 i 1/4 szklanki cukru Przygotowanie: Do miski dodajemy ser, jedno całe jajko, 5 żółtek, 3/4 szklanki cukru. Miksujemy chwilę na wolnych obrotach. Kolejno wlewamy rozrobione budynie w mleku oraz olej i chwilę miksujemy. W osobnej misce ubijamy na sztywno 5 białek, dodajemy pół szklanki cukru oraz pół szklanki mąki i chwilę miksujemy. Białka przekładamy do masy ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Gotuje bo lubię :)