Bułki do hamburgerów

Bułki do hamburgerów

Bułki do hamburgerów

Składniki: Rozczyn: Mleko letnie 300 ml Drożdże 20 g Cukier łyżka Mąka łyżka Ciasto: Mąka pszenna Tortowa 500 g Masło 50 g Miód łyżka Sól łyżeczka Dodatkowo: Jajko do posmarowania bułek przed pieczeniem Sezam Przygotowanie: Do miseczki rozkruszamy drożdże, wsypujemy mąkę, cukier i całość zalewamy letnim mlekiem. Wszystko razem mieszamy, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 15 minut w ciepłe miejsce. Do dużej miski Wsypujemy mąkę, dodajemy roztopione i przestudzone masło, sól, miód oraz wyrośnięty rozczyn. C... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.