Biszkopt kakaowy - rzucany bez proszku do pieczenia

Biszkopt kakaowy - rzucany bez proszku do pieczenia

Biszkopt kakaowy - rzucany bez proszku do pieczenia

Składniki: ( szklanka 250 ml, tortownica/rant 22 cm - maksymalnie 24 cm) 5 jajek 3/4 szklanki cukru 2/3 szklanki mąki pszennej tortowej 1/3 szklanki kakao Przygotowanie: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Jajka muszą być świeże. Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywno. Proponuje użyć miski metalowej. Gdy białka będą ubite na sztywno tzn. po przechyleniu miski nie będą wypływać wsypujemy partiami cukier, najlepiej łyżka po łyżce ( Jeśli wsypiemy cały cukier naraz białka o... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.