Szarlotka z bezą Jesienią nie ma lepszego ciasta, niż szarlotka. Dlaczego? Bo to właśnie jesienią dojrzewa najlepszy gatunek jabłek, który idealnie pasuje do jabłecznika. Oczywiście są to antonówki, upieczone z nimi ciasto nie ma sobie równych, z pewnością choć raz w sezonie powinno się ono pojawić na naszym stole. Ja wykorzystałam antonówki, ale możesz również użyć Twoich ulubionych jabłek, ważne jednak, żeby były kwaskowe i niezbyt soczyste. Szarlotka z bezą to moje ukochane ciasto z jabłkami. Kruche cia... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...