Zawsze najbardziej smakują mi pieczone ryby, choć i tymi smażonymi nie pogardzę, tylko, że one z reguły ociekają tłuszczem. Raz na jakiś czas można więc zaszaleć 😀, ale nie za często. Pieczony łosoś z czosnkiem i natką to jedno z moich ulubionych rybnych dań. Robi się je błyskawicznie, pamiętaj tylko żeby kupić rybę ze skórą; jest dużo smaczniejsza i nie rozpadnie się podczas pieczenia. Do tego porządna micha sałaty z warzywami i jestem zachwycona. Może i Ty spróbujesz? Pieczony łosoś z czosnkiem i natk...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...