Przepis na : śniadanie
Uwielbiam takie niedzielne śniadania! Dziś zapraszam Was na popisowe i ulubiona danie mojego męża. Skąd się wzięła taka nazwa tego dania? Tego nie wie nikt 😀. Nie jest to przecież jajecznica, tylko sadzone jajka. U nas jednak funkcjonuje tak już od trzydziestu lat, a mój mąż nauczył się ja robić jeszcze w jego rodzinnym domu. Tak czy siak, nazwa nie ma tu w sumie większego znaczenia, najważniejsze jest to, że danie jest przepyszne! Panowie, patelnie w dłoń! Jajecznica po chłopsku z pomidorami Czas przygo... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...