Nie od dziś znamy wspaniałe właściwości imbiru. Szczególnie chętnie wracamy do niego w okresie jesienno-zimowym, kiedy to łatwiej się przeziębiamy i spada nasza odporność. Dlatego dziś podrzucam Wam pomysł na przepis na pastę imbirową z dodatkiem soku z cytryny i miodu. Imbir jest nie tylko doskonały na przeziębienia (jest bogaty w substancje przeciwzapalne), ale także łagodzi migreny, ułatwia trawienie, łagodzi mdłości, polepsza krążenie krwi rozgrzewając organizm. Cytryna zawiera sporo witaminy C, która ws... czytaj dalej...
Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...