Dziś zapraszam na coś słodkiego, ale w dalszym ciągu z dynią w roli głównej. Powiem Ci, że bardzo lubię ciasta przygotowane z dodatkiem dyniowego puree i korzennymi przyprawami, mają ciekawy smak i piękny kolor. Tym razem jest to dyniowy przekładaniec z kremem i orzechami włoskimi. Krem zrobiłam na bazie serka mascarpone i śmietanki kremówki 30%. To najprostszy krem, robi się go błyskawicznie i zawsze wychodzi. Dobrze jest przygotować ciasto dzień wcześniej i dać mu poleżeć kilka godzin w chłodnym miejsc...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...