Chiacchiere, wloskie faworki

Chiacchiere, wloskie faworki

Chiacchiere, wloskie faworki

Chiacchiere, włoskie faworki Karnawał powoli dobiega końca, ale ja mam jeszcze dla Ciebie jeden pyszny przepis. Tym razem przeniesiemy się na południe Europy, czyli do Włoch. Włosi też hucznie świętują podczas Karnawału i zajadają się różnymi smażonymi ciastkami. Chiacchiere, czyli włoskie faworki robi się bardzo podobnie jak nasze, ale są jednak drobne różnice. Np. oni nie dodają do ciasta śmietany, tylko całe jajka i białe wino. Forma ciasteczek jest prawie taka sama, z tym, że Włosi je tylko nacinają, a... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody Gatity

Warto przeczytać

15 najlepszych przepisów na Tłusty Czwartek

Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.