Podane składniki wystarczą na 2 omlety o średnicy 20cm Składniki Jajka 4 Masło 2 łyżki Sól szczypta Pieprz opcjonalnie Jajka wbić do miski, dodać szczyptę soli, pieprzu, rozkłócić trzepaczką do jajek. Masło rozpuścić na patelni na średnim płomi The post Omlet – przepis podstawowy appeared first on KulinarnePrzeboje.pl . czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...