Rolada szpinakowa z łososiem

Rolada szpinakowa z łososiem

Rolada szpinakowa z łososiem

 Idealna przystawka na Wielkanocny stół. Ciasto szpinakowe z kremowym serkiem z dodatkiem chrzanu i łososiem wędzonym na zimno. Składniki: ciasto szpinakowe: 4 jajka, 100 g mąki pszennej, 150 g szpinaku świeżego baby, pół szklanki mleka, 1 łyżeczka cukru, Ponadto: 300 g łososia wędzonego na zimno, 250 g serka kremowego może być łaciaty lub almette, 1 łyżka chrzanu, Sposób przygotowania: Do szejkera kielichowego włożyć umyte liście szpinaku. Dodać mleko, żółtka jaj oraz cukier i zmiksować na gładko. Możn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu kulinarne odsłony pati

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.