WIEPRZOWA SMAŻONKA W SŁOIKACH + FILMIK

WIEPRZOWA SMAŻONKA W SŁOIKACH   +  FILMIK

WIEPRZOWA SMAŻONKA W SŁOIKACH + FILMIK

Smażonka wieprzowa to bardzo miękkie mięso buszone w garnku i przełożone do słoików. Smaczne jest podane na ciepło i zimno.  SKŁADNIKI :  3 kg mięsa mieszanego (łopatka, karczek, podgardle, boczek ) 3 liście laurowe 3 ziela angielskie 1 łyżeczka ziarnek pieprzu 1-2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczka mielonego pieprzu  4 cebule 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku, do smaku  2 szklanki wody  Przygotowanie :  Mięso kroimy w dużą kostkę, przekładamy do garnka, dodajemy przyprawy i wlewamy wodę.... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne Fantazje Marioli

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.