Dzisiaj na obiad polecam wątróbkę z pieczarkami, w delikatnym sosie i surówkę z kiszonej kapusty. Danie jest bardzo smaczne i łatwe w przygotowaniu. Polecam przepis. SURÓWKA : 0,5 kg kiszonej kapusty 1 marchew kawałek selera por, kawałek natka pietruszki sól, cukier, pieprz do smaku 4 łyżki oliwy WĄTRÓBKA : 500 g wątróbki z kurczaka 3 cebule 20 dkg pieczarek mąka pszenna do obtoczenia sól, pieprz, tymianek olej do podsmażenia śmietana 30 % - 10... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...