Bardzo smaczne roladki z mięsa mielonego, nadziewane suszonymi śliwkami i oliwkami, dodatkowo owinięte w boczku. Idealne na obiad lub przyjęcie, polecam przepis. SKŁADNIKI : 800 g mięsa mielonego 1 cebula 1 duża pszenna bułka namoczona w mleku 3 ząbki czosnku 1 jajko sóp, pieprz do smaku 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka majeranku cienkie plastry boczku śliwki suszone, oliwki PRZYGOTOWANIE : Mięso mielone przyprawiamy, dodajemy tartą cebulę, pr... czytaj dalej...
Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.
Czytaj dalej...Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.
Czytaj dalej...