OGÓRKI PO KASZUBSKU + FILMIK

OGÓRKI PO KASZUBSKU  +   FILMIK

OGÓRKI PO KASZUBSKU + FILMIK

Ogórki po kaszubsku z dodatkiem papryki i cebuli, są aromaryczne i smaczne. Zalewa jest lekko ostrawo -  słodka. Jeżeli lubimy zalewy bardziej wyraziste- ostrzejsze octu należy dolać więcej.  SKŁADNIKI :  4 kg ogórków  3 czerwone papryki 1 marchew 2 cebule kilka ząbków czosnku na każy słoik ; liść laurowy, koper, ziele angielskie, pieprz i gorczyca                                         &... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne Fantazje Marioli

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.