MOSKALE - placki po góralsku
MOSKALE - placki po góralsku
Moskale to potrawa kuchni góralskiej, a przywędrowała tam wraz z jeńcami rosyjskimi w trakcie pierwszej wojny światowej, stąd właśnie jej nazwa. Można je upiec na blaszce w piekarniku lub na patelni, na oleju. Są smaczne, pożywne idealnie z kefirem lub kwaśną śmietaną. SKŁADNIKI :&nb... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kulinarne Fantazje Marioli
Autor
Mariola Łyczak
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ziemniaki, placki, kefir, mielone, placki z gotowanych ziemniaków
Inne przepisy z Kulinarne Fantazje Marioli
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję