Pyszne miękkie pierniki świąteczne, można je jeść od razu lub odłożyć i będą na później. Przepis łatwy w przygotowaniu. SKŁADNIKI : 200 g masła 4 duże łyżki miodu 1/2 szklanka cukru 20 g przyprawy do piernika 2 łyżki ciemnego kakao 600 g mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko 2 łyżki gęstej śmietany 18 % PRZYGOTOWANIE : Masło, miód, przyprawę do piernika i kakao p... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...