
Pyszne miękkie pierniki świąteczne, można je jeść od razu lub odłożyć i będą na później. Przepis łatwy w przygotowaniu. SKŁADNIKI : 200 g masła 4 duże łyżki miodu 1/2 szklanka cukru 20 g przyprawy do piernika 2 łyżki ciemnego kakao 600 g mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko 2 łyżki gęstej śmietany 18 % PRZYGOTOWANIE : Masło, miód, przyprawę do piernika i kakao p... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...