Makowiec japoński to pyszne, delikatne i zarazem puchowe ciasto. Dodatek jabłek sprawia że jest wilgotne. Polecam przepis na to ciasto. SKŁADNIKI : 400 g mielonego maku 2 szklanki mleka 3/2 % szklanka ma pojemność 250 ml 200 g masła 1 szklanka cukru 8 jajek, rozmiar "M" 9 łyżek kaszy manny olejek migdałowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 winne jabłka 150 g mlecznej czekolady + 5 łyżek mleka orzechy do posypania PRZYGOTOWANIE : Mak zalewamy m... czytaj dalej...
Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Ostatnimi czasy w telewizji pojawia się co raz więcej programów kulinarnych. Jednym z moich ulubionych jest „Ewa gotuje”, w którym główną rolę odgrywa sama Ewa Wachowicz.
Czytaj dalej...