Torcik „Panczo”

Torcik „Panczo”

Torcik „Panczo”

    Składniki: Ciasto:   6 jajek, 2 szklanki cukru, 4 łyżki kakao, 2 szklanki mąki,1/2 łyżki proszku do pieczenia,1/2 łyżki soku z cytryny. Krem: 1 puszka ananasa(krążki), 800g śmietany 20% – 30%, 1,5 szklanki cukru, Polewa: 50 g ciemnej czekolady, 2 łyżki mleka, 1 łyżka masła Przygotowanie: Białka oddzielić od żółtek i ubić z nich sztywną pianę z paroma kroplami soku z cytryny. Podczas ubijania stopniowo dodawać cukier. Kiedy cukier się rozpuści a białka nie będą wylewać się z miski,(odwrócić m... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu kulinarnajamka.blogspot.com

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.