Tę surówkę robi się w kilka chwil, nie licząc przypraw, to tylko trzy składniki. Ma bardzo wyrazisty smak, dzięki czemu fajnie przełamuje smak dań, do których jest dodatkiem. Przepis na surówkę z sałaty lodowej i pora Składniki: Główka sałaty lodowej, 1 por, 400 ml jogurtu naturalnego lub kwaśnej śmietany 12 proc., sól, pieprz. Jak zrobić surówkę z sałaty lodowej i pora? Z pora odkrój większość zielnej części, łodygę przekrój wzdłuż i przepłucz pod bieżącą wodą, aby pozbyć się drobinek ziemi. Pokrój cienko. Pokro... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Dieta cebulowa, trwa zwykle od 2 do 3 tygodni, jest dietą odchudzającą przeznaczoną dla osób dorosłych. Podstawą diety są warzywa cebulowe. Cebula, por, szczypior oraz czosnek.
Czytaj dalej...