Omlet po serbsku. Świetny przepis, gdy trzeba wykorzystać ugotowane ziemniaki

Omlet po serbsku. Świetny przepis, gdy trzeba wykorzystać ugotowane ziemniaki

Omlet po serbsku. Świetny przepis, gdy trzeba wykorzystać ugotowane ziemniaki

Mam w swojej kuchennej biblioteczce trochę starych książek kucharskich i lubię do niuch czasem zaglądać. Tak trafiłem na omlet po serbsku, a że akurat miałem ugotowane ziemniaki, które zostały z obiadu, od razu wziąłem się za gotowanie. Poszperałem też po internecie i rzeczywiście, w kuchni serbskiej jest przepis na taki jajeczny placek z ziemniakami i serem. Pysznie wyszło! Przepis na omlet po serbsku Składniki: Około pół kilograma ugotowanych ziemniaków , 2 jajka, 100 gramów startego żółtego sera, olej, sól... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Polska

Warto przeczytać

Ciasto „Trzy Szklanki”. Każdy Kawałek Rozpływa Się W Ustach. Genialnie Prosty I Szybki Przepis.

Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.