Gotowanie kukurydzy w kolbach – niby nic trudnego, a jednak może zdarzyć się, że będziemy musieli obejść się smakiem, jeśli popełnimy proste błędy. Czasem ziarna za żadne skarby nie chcą zmięknąć albo są łykowate. Mamy dla was mini poradnik, jak tego uniknąć. Jaki gatunek kukurydzy wybrać? Najważniejsze to wybór odpowiedniego gatunku kukurydzy. Zdarzyło wam się przynieść kukurydzę z pola i próbować ją ugotować? Zapewne pozostawała twarda mimo długiego pobytu we wrzącej kąpieli. Najprawdopodobniej była to... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...