Żaden sklepowy dip nie może się równać z domowym sosem serowym. W tym przepisie nie znajdziecie serków topionych, używamy tylko żółtego sera i właśnie dzięki temu jest taki dobry. Tym razem maczamy w nim nachosy, ale nic nie stoi na przeszkodzie, aby wymieszać go z makaronem, zapiec z warzywami albo podać z mięsem. Bardzo uniwersalny i niezwykle smaczny. Przepis na domowy sos serowy Składniki: 1/4 kostki masła, 1,5 łyżki mąki pszennej, 600 ml mleka, 250 gramów sera żółtego – najlepszy będzie cheddar lub inny ... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Na każdej imprezie nie może zabraknąć dobrych drinków i smacznego jedzenia. Oczywiście najlepsze są szybkie przekąski, potocznie nazywane finger foods, jednak nie może też zabraknąć sałatek.
Czytaj dalej...