Zapiekane cebule po brzegi wypełnione aromatycznym farszem. Kiedyś jedliśmy takie na imprezie i od razu zastanowiło nas, w jaki sposób były wydrążone. Zapytaliśmy i wszystko stało się jasne. Nie obejdzie się bez małej sztuczki. Przygotowanie krok po kroku opisaliśmy w naszym przepisie. Przepis na cebulę faszerowaną mięsem Składniki: 9 średnich cebul , 500 gramów mielonej wieprzowiny, olej, tymianek suszony, sól, pieprz. Jak zrobić cebule faszerowane mięsem? 1. Cebula przygotowana do pieczenia. 2. Po wyjęciu z piekar... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...