Wczorajszy dzień spędziłam na działce zbierając dobro natury. Przywiozłam ze sobą między innymi czerwoną porzeczkę z której przygotowałam od razu kompot na zimę. Spodziewajcie się również innym przepisów na domowe przetwory :) Składniki: 1 kg czerwonej porzeczki cukier wedle uznania 0,5 l wody Przygotowanie: Przebrane, umyte owoce wsyp do słoika. ( do połowy słoika) Zagotuj wodę z cukrem, a następnie gorącym syropem zalej porzeczki. Słój zamknij i wstaw do pasteryzacji.około 20 minut. ... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...
Założyłam bloga by móc dzielić się przepisami z innymi, gotowanie to moja wielka pasja, odkrywanie nowych smaków, eksperymenty w kuchni, to coś co kocham.
Kukułeczki.pl to miejsce, w którym znajdziesz przepisy na proste, zdrowe i szybkie w przygotowaniu dania.
Zapraszam do wspólnego gotowania!