KOMPOT Z CZERWONEJ PORZECZKI NA ZIMĘ

KOMPOT Z CZERWONEJ PORZECZKI NA ZIMĘ

KOMPOT Z CZERWONEJ PORZECZKI NA ZIMĘ

Wczorajszy dzień spędziłam na działce zbierając dobro natury. Przywiozłam ze sobą między innymi czerwoną porzeczkę z której przygotowałam od razu kompot na zimę. Spodziewajcie się również innym przepisów na domowe przetwory :)  Składniki: 1 kg czerwonej porzeczki cukier wedle uznania  0,5 l wody  Przygotowanie: Przebrane, umyte owoce wsyp do słoika. ( do połowy słoika)  Zagotuj wodę z cukrem, a następnie gorącym syropem zalej porzeczki. Słój zamknij i wstaw do pasteryzacji.około 20 minut.  ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kukuleczki

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Kukułeczki Kukułeczki


Założyłam bloga by móc dzielić się przepisami z innymi, gotowanie to moja wielka pasja, odkrywanie nowych smaków, eksperymenty w kuchni, to coś co kocham.
Kukułeczki.pl to miejsce, w którym znajdziesz przepisy na proste, zdrowe i szybkie w przygotowaniu dania.
Zapraszam do wspólnego gotowania!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

porzeczki, czerwona porzeczka, słoik, przetwory

Inne przepisy z Kukuleczki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.