Przepis na : śniadanie
Jesień to czas kiedy do mojego porannego menu włączam owsianki. Najbardziej lubię, kiedy owsianka jest kremowa taka puszysta. Duży wpływ na konsystencję idealnej owsianki ma jakość płatków. Ja swoje kupuję w zaprzyjaźnionej Pani, która sprowadza produkty od małych lokalnych rolników. Różnica w smaku od tych zakupionych w zwykłym sklepie jest diametralna. Dlatego warto poszukać małych dostawców, zapłacić troszkę więcej i cieszyć się smakiem idealnej jesiennej owsianki. Artykuł Jesienna owsianka pochodzi z serwisu ... czytaj dalej...
Każdy z nas wie, że owsianka jest zdrowa lecz nie wiadomo dlaczego. Z pewnością dlatego, gdyż zawiera dużo błonnika i jest bogatym źródłem węglowodanów złożonych.
Czytaj dalej...Płatki owsiane zawierają witaminy z grupy B, E, PP oraz wszelkie mikroelementy odpowiadające za prawidłowe funkcjonowanie mięśni i układu nerwowego.
Czytaj dalej...
Założyłam bloga by móc dzielić się przepisami z innymi, gotowanie to moja wielka pasja, odkrywanie nowych smaków, eksperymenty w kuchni, to coś co kocham.
Kukułeczki.pl to miejsce, w którym znajdziesz przepisy na proste, zdrowe i szybkie w przygotowaniu dania.
Zapraszam do wspólnego gotowania!