Brokuły, makaron i ser – szybka zapiekanka na obiad lub kolację. Zapiekanka może być jako danie główne, gdyż jest bardzo pożywna oraz jako dodatek do mięs. Czas wykonania: 50 min Ilość porcji: 6 Składniki: 200 g makaronu (kolanko) 450 g brokułów mrożonych 2 łyżeczki soli Sos beszamelowy: 3 łyżki mąki 500 ml mleka 200 g sera (50 g parmezanu, 80 g goudy, 70 g ementaler) 40 g masła 1 jajko 1 łyżeczka soli ½ łyżeczki pieprzu Dodatkowo: 30 g parmezanu (do posypania) 1 łyżkę oliwy Przygotowanie: Makaron i bro... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Nie jestem profesjonalistką i nie skończyłam żadnej szkoły gastronomicznej, ale po prostu lubię gotować. Gotowanie sprawia mi wiele przyjemności, cieszę się że mogę uczyć się nowych rzeczy i zbierać nowe doświadczenia.